Jdi na obsah Jdi na menu
 


Knihovna 2018 - činnost

15. 5. 2019

KNIHOVNA 2018 - činnost
"Březen - MĚSÍC ČTENÁŘÚ". Děti i dospělí si mohli v knihovně prolistovat knihy i časopisy a při tom vychutnat čaj nebo dobrou kávu.
Již po šestnácté se konala  "NOC S ANDERSENEM". Zaměřili jsme se na 90. výročí od prvního vydání knížky Josefa Čapka Povídání o pejskovi a kočičce. Pro starší děti bylo připraveno téma Rychlých šípů od jejichž vydání uplynulo 80 let.  Velký úspěch sklidil hlavolam ježek v kleci a jeho vyproštění na čas. Nejlepší čtenářce se to podařilo za 16 sekund. Děti také vyráběly velikonoční dekorace.
V květnu se knihovníci regionálních knihoven zúčastnili výletu do Prahy. Navštívili Strahovský klášter a největší zájem sklidil Filosofický sál Strahovské knihovny. Fundovaný výklad a ukázka několika nejstarších knih nadchla všechny přítomné.
Ve dnech 12. a 13. 7. 2018 se knihoivnice uúčastnila v Sudoměřicích u Bechyně 7. Ročníku společného semináře Spolku pro obnovu venkova a Svazu knihovníků a informačních pracovníků (region Jižní Čechy).
V říjnu se knihovna zapojila do celostátní akce "TÝDEN KNIHOVEN". V tomto období byla vyhlášena amnestie na upomínky a registrace nových řtenářů. zdarma.
V listopadu knihovníci regionálních knihoven navštívili katedrálu Sv. Víta. Její prohlídka s průvodcem byla nezapomenutelná.
V prosinci se knihovna podílela na organizaci 3. ročníku Rozsvícení vánočního stromu.
Naše knihovna má k 31.12.2018 celkem 1877 svazků, odebírala v tomto roce 19 titulů periodik.