Jdi na obsah Jdi na menu
 


knihovna 2017

18. 4. 2018

KNIHOVNA -  činnost   2017
 

Městská knihovna Milevsko pořádala v lednu  Virtuální univerzitu  3. věku. Její  studenti navštívili  božetickou knihovnu. Byli seznámeni s činností a akcemi  knihovny a zajímali se především o historii a současnost Božetic. Bylo pro ně připraveno malé pohoštění .
V týdnu od 16. do  20.3. se knihovna přihlásila k akci „ Březen MĚSÍC ČTENÁŘŮ“.  V tomto období byla vyhlášena  amnestie na upomínky a  ZDARMA přihlášení nových čtenářů.
Již po patnácté se   31.3. „NOC S ANDERSENEM“.  Pro malý zájem  dětských účastníků  jsme se sešli pouze v knihovně a poprvé jsme nestrávili noc ve spacáku. Toto setkání  se neslo  v duchu Čtyřlístku, nejdéle vycházejícího českého komiksu. První číslo vyšlo již v roce 1969. Účastnilo se pouze 7 dětí, pro které byl připraven program. Byly seznámeni s historií i současností  Čtyřlístku . Nejprve jsme se sešli u táboráku a opékali vuřty, potom jsme v knihovně vyráběli velikonoční vajíčka. Děti absolvovali vědomostní kvíz , týkající se právě Čtyřlístku. Po dobrém čaji a dobrotách od maminek a babiček jsme se po půlnoci rozešli do svých domovů.
Děti místní MŠ se přišli v květnu podívat do zdejší knihovny.  Paní knihovnice jim povídala o knížkách, přečetla jim pohádku a děti si mohly v časopisech i knihách listovat. Devatenáct dětí v doprovodu p. ředitelky a dvou externích pracovníků se podělili o lízátka a spokojeně odcházeli na oběd do MŠ.
V květnu  knihovníci regionálních knihoven /Branice, Hrejkovice, Kostelec  n/Vlt., Květov, Zbelítov, Milevsko,Křižanov, Sobědraž, Kovářov/ naplánovali  setkání  v Božeticích. Nejprve navštívili Muzeum  mlynářství, pekařství a zemědělství.  S komentovanou prohlídkou obdivovali jednotlivé exponáty.  Poté zamířili do božetické knihovny. Zde je přivítala knihovnice a starosta obce Jaroslav Kofroň.  Historie i současnost obce všechny zajímala. Informace doplňovaly vystavené kroniky obce. Nechybělo malé pohoštění.  Při té příležitosti jsme poděkovali za dlouholetou práci p. Běle Trucové z knihovny Květov, kde pracovala  neuvěřitelných 32 let.  Její  zdravotní stav ji již nedovoluje  dále se knihovně věnovat a proto se rozhodla s touto činností skončit. I přesto jsme všichni obdivovali její vitalitu a zájem  o veškeré dění . Bylo to příjemné setkání a rozlučka s bývalou kolegyní.
Naše knihovna se přihlásila do celostátní akce na podporu četby „TÝDEN KNIHOVEN“. V době od 3.-do 5.10. byla vyhlášena amnestie na upomínky a registrace nových čtenářů ZDARMA.
V listopadu se Knihovna se podílela na organizaci Rozsvícení vánočního stromu .